Гранат - не лише смачний, а й надзвичайно корисний фрукт. Названо найкращі способи його вживання, щоб отримати з нього максимум.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
Насіння граната соковите та злегка терпке, що додає пікантного смаку різноманітним салатам.
Додайте його до міксу салатів або шпинату з великою кількістю овочів. Вони надають хрусткості, яскравого смаку та багато поживних речовин.
Важливо, що якщо є індивідуальна непереносимість фруктових кислот або проблеми зі шлунком, то варто з’їдати невеликі порції.
Додайте до блендера насіння, а не гранатовий сік, якщо хочете отримати більше клітковини з фруктів.
Спробуйте поєднати їх з ананасом, бананом та йогуртом. Для одного смузі використовуйте приблизно 1/2 склянки насіння. Смузі вийде приємного кольору, корисним та ароматним.
Гранат чудово підходить для десертів. Його можна додавати:
Єдине - у десертах, де важлива текстура, краще додавати зерна перед подачею, щоб вони не втрачали свіжість.
З граната цілком можна приготувати соус. Найвідоміший варіант - густий кисло-солодкий соус кавказької кухні.
Інгредієнти:
Вичавіть сік зі стиглих гранатів і процідіть. Влийте в сотейник і нагрівайте на малому вогні без кришки, помішуючи.
Варіть до густоти сиропу. Додайте сіль і цукор. За бажанням - спеції. Коли соус охолоне, то стане ще трішки густішим.
Чудово подається з м’ясом (особливо птиця й яловичина), овочами, салатами, сиром та запеченими баклажанами.
Простий спосіб отримати антиоксиданти та клітковину, які містять гранати - це додати їх до свого сніданку. Зокрема, можна:
Ягідки граната (зерна разом із соковитою аріллою) цілком безпечно й корисно їсти свіжими.
У зернах містяться вітамін C, калій, поліфеноли (особливо еллаготаніни), клітковина. Поліфеноли сприяють зниженню оксидативного стресу.
Ви отримаєте більше клітковини, коли зерна будете жувати та ковтати разом із кісточками - це підтримує травлення.
Крім того, можна висушити насіння граната в духовці, поки вони не стануть хрусткими. Далі їх можна їсти замість снеків.
Плід має бути насиченого червоного кольору з блискучою шкіркою. Коли зерна достигають, вони "виштовхують" шкірку, тому вона стає більш рельєфною.
Візьміть кілька плодів однакового розміру й оберіть найважчий. Важчий гранат означає, що маж більше соку й стигліші зерна.
Щоб очистити гранат, дотримуйтесь таких порад:
Одна склянка зернят граната містить:
Вас може зацікавити: