ua en ru

Як дві Австрії. У ДСНС назвали кількість замінованих територій України

Як дві Австрії. У ДСНС назвали кількість замінованих територій України Фото: у ДСНС назвали кількість замінованих територій України (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні заміновано близько 30% усієї території держави. Ця площа співмірна з двома територіями Австрії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову ДСНС Сергія Крука в ефірі телемарафону.

"Відсоток замінованих територій у нас на сьогодні складає 30% від усієї території України. А це орієнтовно як дві території країни Австрія. Площа та об`єми замінування території України зросли в 10 разів у порівнянні з довоєнним періодом", - сказав він.

За його словами, у Херсонській та Миколаївській області активно триває очищення звільнених територій від вибухонебезпечних предметів. Так, розмінуванню підлягає понад 8 тисяч км кв. З них близько 7 тисяч км кв. - це територія Херсонської області та до 1,5 тисяч км кв - Миколаївська.

Наразі на цих територіях працює значна кількість піротехнічних підрозділів ДСНС. Там також працюють інженерні та аварійно-рятувальні підрозділи, які обстежують автодороги, взаємодіють з енергетиками, розбирають і обстежують об`єкти, які запускаються у роботу.

"Маю надію, що найближчими днями на деокупованих територіях буде відновлено електроенергію та запрацюють системи життєзабезпечення. Декілька місяців знадобляться структурам, які там працюють, для відновлення повноцінного життя на території Херсонської області", - додав Крук.

Нагадаємо, росіяни залишали вибухівку у лікарнях, школах та квартирах Херсонської області при відступі.

Вони також замінували будівлю поліції Херсонської області, тому українським спеціалістам довелося її підірвати.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.