ua en ru

Ізраїль зосередив сотні танків та бронемашин на півночі від Сектору Газа, - Sky News

Ізраїль зосередив сотні танків та бронемашин на півночі від Сектору Газа, - Sky News Фото: Ізраїль зосередив сотні танків та бронемашин на півночі від Сектору Газа (Getty Images)

Ізраїль перекинув сотні одиниць своєї військової техніки на північ від Сектору Газа. Це може свідчити про підготовку до наземної операції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

За інформацією видання, сотні танків та бронемашин розташовані за 6 кілометрів від контрольно-пропускного пункту "Ерез" на північному кордоні Сектору Газа.

Фото: військова техніка на кордоні з Сектором Газа (news.sky.com)

КПП залишається закритим з моменту, коли ізраїльським військовим вдалося повернути його під свій контроль після вторгнення бойовиків ХАМАС.

Ізраїль зосередив сотні танків та бронемашин на півночі від Сектору Газа, - Sky News Фото: КПП "Ерез" на карті (натисніть, щоб збільшити)

Журналісти наголошують, що якщо Ізраїль розпочне введення військ до Сектору Газа, то це буде наймасштабніша операція для країни з моменту війни з Ліваном у 2006 році.

Що передувало

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали не лише військових, а й мирних жителів. Також терористи обстрілювали ізраїльські населені пункти ракетами.

У відповідь Ізраїль оголосив початок військової операції проти бойовиків. Солдати ЦАХАЛу вже заходили на територію Сектору Газа у рамках рейдів, але вони не просувалися вглиб.

При цьому вчора, 19 жовтня, у ЗМІ повідомили, що влада Ізраїлю дала "зелене світло" на введення військ у Сектор Газа.