ua en ru

В Іспанії будинок Шарія закидали коктейлями Молотова (відео)

В Іспанії будинок Шарія закидали коктейлями Молотова (відео) Фото: Анатолій Шарій (facebook.com/anatolijsharij)

Будинок пропагандиста Анатолія Шарія та його сім'ї в Рода-де-Бера (Таррагона) підпалили коктейлями Молотова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на elDiario.

Зазначимо, що після того, як Шарія затримали в Іспанії два роки тому, але пізніше відпустили з-під варти під підписку про невиїзд, він зазнає погроз та переслідування. Проте іспанська судова влада відхилила запит України на його екстрадицію.

Зазначимо, що останній напад на будинок Шарія із застосуванням пляшки із запальною сумішшю стався після того, як на початку жовтня він опублікував розслідування про нібито торгівлю наркотиками в Україні та Європі.

Після цієї публікації Шарій і його сім'я отримали подальші погрози вбивством у соціальних мережах і по телефону. В одному із дзвінків, за словами Шарія, погрожували кинути пляшку із запальною сумішшю у вікно його дитини.

Зазначимо, що Шарій і його дружина Ольга не коментували подію, але судячи з фото в соцмережах, вони у той час перебували у Північній Македонії.

Справи проти Шарія

Ще у лютому 2021 року СБУ повідомила про підозру Шарію за ч. 1. ст. 111 (державна зрада) і ч. 1. ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу.

На думку слідчих, Шарій діяв на шкоду нацбезпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що він діяв на замовлення іноземних структур.

У 2022 році правоохоронні органи Іспанії затримали Шарія, а Україна ініціювала процедуру екстрадиції.

При цьому Національний суд Іспанії залишив блогера на волі. Його відпустили з-під варти під підписку про невиїзд та забрали паспорт.

При цьому нещодавно стало відомо, що Шарій допомагав ФСБ Росії робити постановочні відео з допитів українських полонених, за що отримав нову підозру від СБУ.

Також додамо, що Шарій перебуває під санкціями, а його політична партія заборонена в Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.