ua en ru

Хорватія допоможе у розмінуванні України: підписано меморандум

Хорватія допоможе у розмінуванні України: підписано меморандум Фото: Україна та Хорватія підписали меморандум про допомогу у розмінуванні (facebook.com/nmaa.ukraine)

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування. Відповідний меморандум країни підписали у вівторок, 14 травня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки України.

Як зазначається, меморандум був підписаний між Центром досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки України та Хорватським протимінним центром на полях 27-ї річної міжнародної зустрічі національних директорів та радників ООН з протимінної діяльності в Женеві.

Меморандум зокрема передбачає:

  • обмін досвідом у галузі гуманітарного розмінування;
  • співпрацю в реалізації інноваційних проєктів у сфері технологій та технік виявлення вибухонебезпечних предметів;
  • розробку спільних програм навчання та ініціатив з підвищення кваліфікації спеціалістів з гуманітарного розмінування;
  • посилення адвокації та публічної обізнаності щодо міжнародних стандартів та передових практик у сфері гуманітарного розмінування.

"Вибір партнером Хорватії є невипадковим. Ця балканська країна зазнала значного забруднення вибухонебезпечними предметами в результаті бойових дій у 1990-х роках. Розмінування там триває досі, але вже наступного року має бути завершене. Тож досвід Хорватії є справді неоціненним для України", - зазначили в управлінні.