Якщо ви давно хотіли спробувати спекти домашній хліб, але лякає складний процес, цей рецепт саме для вас. Ніякого спеціального обладнання чи форм, вам достатньо звичайної глибокої сковороди.
Рецептом смачного хліба ділиться РБК-Україна з посиланням на допис Консервація та Кулінарія в Telegram.
Це базовий набір продуктів, які є практично в кожному домі. Ви можете додати трохи олії або улюблені спеції, наприклад, сушений часник, розмарин чи насіння, щоб надати хлібу власного аромату.
У великій мисці з’єднайте борошно, дріжджі, сіль і цукор. Додайте теплу воду та замісіть м’яке тісто. Воно має бути еластичним, але не липким.
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на годину, поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі.
Викладіть тісто на присипану борошном дошку, злегка обімніть і сформуйте круглий колобок. Зробіть кілька неглибоких надрізів зверху — це допоможе хлібу рівномірно піднятися під час випікання.
Перекладіть тісто у глибоку сковороду з кришкою. Залиште ще на 10-15 хвилин, щоб хліб трохи підійшов. Потім поставте у розігріту духовку, на 30 хвилин при 220°C під кришкою, а потім ще на 15 хвилин при 200°C без кришки, щоб утворилася рум’яна скоринка.