ua en ru

Хакери зламали дані російського підполковника, який обслуговує літаки А-50У, - ЦНС

Хакери зламали дані російського підполковника, який обслуговує літаки А-50У, - ЦНС Фото: російський літак А-50У "Таганрог" (росЗМІ)

Активісти "Кібер спротиву" зламали персональні дані підполковника Повітряно-космічних сил РФ Руслана Казанцева, відповідального за обслуговування літаків А-50У далекого радіолокаційного виявлення (ДРЛО).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву (ЦНС).

Хакери злили в інтернет закриті відомості про ворожого підполковника, який є заступником командира військової частини ЗС РФ 41520.

Хакери зламали дані російського підполковника, який обслуговує літаки А-50У, - ЦНС

Фото: підполковник російських Військово-космічних сил Руслан Казанцев

"Саме він відповідальний за обслуговуванням літака А-50У "Таганрог", а також А-50У "Сергій Атаянц"", - зазначається у публікації.

Також уточнюється, що літак ДРЛО "Сергій Атаянц" раніше базувався в Білорусі та супроводжував винищувач МІГ-31К, який може носити аеробалістичні ракети "Кинжал", під час вильоту.

"Більшість інформації, яку вдалось зібрати з пошти Казанцева передані на вивчення відповідним фахівцям", - розповіли у Центрі.

Нижче наводяться лише деякі злиті дані, отримані хакерами після злому ящика військового злочинця. Вони включають:

  • скрін страхового поліса на авто підполковника,
  • лист, у якому російська військова частина просить приватне підприємство "Авіаційний комплекс імені С. В. Іллюшина" надати допомогу на виробництво нагород,
  • скаргу підприємства на відсутність звітності за попередню допомогу,
  • погодження дозволів на випробування безпілотних апаратів,
  • лист із присвоєння літака А-50У імені конструктора Сергія Атоянця,
  • а також на пошті Казанцева є листи з доказами знущання з особового складу, додали в ЦНС.

"Центр національного спротиву дякує колишньому підполковнику за надану інформацію й передає вітанням іншим його колегам доступ до яких є в розпорядженні "Кібер спротиву"", - йдеться у публікації.