ua en ru

Глава ЦРУ відвідав Ізраїль: обговорили співпрацю розвідслужб

Глава ЦРУ відвідав Ізраїль: обговорили співпрацю розвідслужб Фото: директор ЦРУ Вільям Дж.Бернс (GettyImages)

Директор ЦРУ Вільям Дж. Бернс прибув Ізраїль. Він зустрівся з лідерами та співробітниками розвідки Ізраїлю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на New York Times.

США планують розширити співпрацю у галузі розвідки з Ізраїлем. Вони надаватимуть інформацію, яка може допомогти знайти заручників або запобігти новим атакам ХАМАСу.

Директор ЦРУ відвідав Ізраїль, щоб обговорити ситуацію із розвідкою країни. Ізраїльські розвідувальні органи зазнали критики за те, що не змогли запобігти недавньому нападу ХАМАСу і не змогли вчасно оцінити загрозу з боку цього угруповання.

Точний маршрут директора ЦРУ невідомий, але очікується, що він відвідає Йорданію. У Бернса та короля Абдалла давні та тісні стосунки. Бернс був послом США в Йорданії, коли помер король Хусейн, і Абдалла зійшов на трон. Король Абдалла нещодавно написав листа, в якому високо оцінив дипломатичні здібності Бернса.

Критика розвідки Ізраїлю

Ізраїльські спецслужби не змогли запобігти великому терористичному нападу, організованому ХАМАС. Американські та ізраїльські офіційні особи заявили, що спецслужби не мали інформації про напад нападу з боку ХАМАСу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху написав посаду, в якій звинуватив спецслужби країни в тому, що вони не змогли запобігти нападу на Ізраїль 7 жовтня. Він заявив, що ніколи не отримував попереджень про напад, що готується. Пост Нетаньягу видалив після хвилі критики.

Раніше ми повідомляли, що Нетаньяху та президент США Байден обговорили можливість "гуманітарних пауз". Вони допоможуть доставити гуманітарну допомогу та звільнити заручників.