ua en ru

Глава МЗС Чехії закликав не вестися на "казки про мир" після удару РФ по Харкову

Глава МЗС Чехії закликав не вестися на "казки про мир" після удару РФ по Харкову Фото: Ян Ліпавський, глава МЗС Чехії (Getty Images)

Вчора російський диктатор Володимир Путін "сигналізував" про нібито бажання миру, а сьогодні Росія ударила по гіпермаркету "Епіцентр" в Харкові. Тому не потрібно вестись на російські "казки про мир".

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його публікацію в соцмережі X.

"П'ятниця - кремлівський цар нібито сигналізує, що хоче миру. Субота - бомбардування гіпермаркету, повного цивільних. Не ведіться на кремлівські казки. На зустрічі міністрів НАТО в Празі я буду просити своїх колег посилити підтримку стримування російського імперіалізму", - написав Ліпавський.

Як відомо, вчора видання Reuters з посиланням на російські анонімні джерела розповіло, що Путін нібито хоче заморозити війну в Україну в межах нинішніх ліній фронту. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив такі заяви тим, що Росія хоче зірвати запланований на червень саміт миру у Швейцарії.