ua en ru

Генерал США спрогнозував перебіг війни в Україні після звільнення Херсона

Генерал США спрогнозував перебіг війни в Україні після звільнення Херсона Фото: Бен Ходжес, генерал США у відставці (Getty Images)

Звільнення Херсона дозволить українським військовим завдавати ударів з HIMARS по росіянам, які перебувають на підступах до Криму. Це послабить оборону окупантів та вплине на подальшу деокупацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на колишнього командувача військ США в Європі, генерала у відставці Бена Ходжеса в Twitter.

"HIMARS скоро стрілятимуть з Херсона. Підступи до Криму в межах досяжності. Це послабить російську оборону, тоді як "ліве крило" контрнаступу до січня візьме Маріуполь та Мелітополь. Потім розпочинається вирішальний етап кампанії...звільнення Криму", - наголосив Ходжес.

Генерал США спрогнозував перебіг війни в Україні після звільнення ХерсонаФото: радіус поразки HIMARS із Херсона (twitter.com/general_ben)

Також він зазначив, що важливу роль може відіграти надання Україні далекобійних ракет ATACMS, які дозволять нашим військам завдавати ударів по російських військових базах у тимчасово окупованому Криму з Херсона.