ua en ru

Гайдай про Білогорівку: як населений пункт вже не існує, але тривають серйозні бої

Гайдай про Білогорівку: як населений пункт вже не існує, але тривають серйозні бої Фото: Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА (loga.gov.ua)

Українські військові продовжують тримати оборону у селищі Білогорівка (Луганська область), але його як населеного пункту вже не існує.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Там ідуть досить серйозні бойові дії. Наші Сили оборони тримають позиції, вони їх навіть трохи покращили і не дають можливості наступати окупаційним військам. Але і до цього, і після цього територію населеного пункту Білогорівка просто руйнували шаленими обстрілами, досі його обстрілюють і важка артилерія, і танки, і авіабомби, і ракети. Отже, на сьогодні, на жаль, як населений пункт Білогорівка вже не існує", - заявив Гайдай.

Гайдай про Білогорівку: як населений пункт вже не існує, але тривають серйозні боїФото: Білогорівка на карті (натисніть, щоб збільшити)

Він також нагадав, що саме в Білогорівці було проведено "одну з найганебніших операцій російських військ". Окупанти хотіли організувати там плацдарм, але їх тричі розбивали бійці ЗСУ. Тому "там залишилося близько 100 одиниць ворожої техніки та п'ятсот солдатів РФ".