ua en ru

Функціонер Pirelli застеріг Формулу-1 від повернення "шинних війн": вагомий аргумент

Функціонер Pirelli застеріг Формулу-1 від повернення "шинних війн": вагомий аргумент Фото: Pirelli прагне продовжити співпрацю з Формулою-1 (facebook.com/PirelliMotorsport)

Італійський виробник Pirelli переконаний, що відмова від монополіста на постачання автомобільних шин командам чемпіонату світу зашкодить Королівських автоперегонам.

Про це заявив керівник гоночних програм концерну Маріо Ізола, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky Sports.

Функціонер італійського шинного гіганта поділився думками щодо майбутнього компанії у F1. Зараз Pirelli бореться у тендері за новий контракт із чемпіонатом. Конкуренцію їй намагаються скласти японці з Bridgestone.

Водночас Ізола впевнений – Формулі-1 зашкодить поява кількох постачальників шин. Від сезону-2007 Королівських автоперегонів у чемпіонаті був гумовий монополіст. Pirelli повернулася до F1 у 2011 році.

"Коли дивишся на гоночні серії у різних куточках планети, то зараз варіант із єдиним постачальником залишається найпоширенішим. Це спосіб зекономити. Завжди є ризик, що при суперництві результати перегонів визначатиме гума, а не машини чи гонщики. Ми ж хочемо, щоб пілоти були героями спорту, а не шини", – заявив представник Pirelli.

Чинний контракт італійців із Формулою-1 розрахований до кінця 2024 року. Раніше компанія реалізувала перехід чемпіонату від 13-дюймової до 18-дюймової гуми. Нового постачальника ФІА та промоутери з Liberty Media оголосять у липні.