ua en ru

Фінляндія стане повноправним членом НАТО завтра, - Столтенберг

Фінляндія стане повноправним членом НАТО завтра, - Столтенберг Фото: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг (Getty Images)

Фінляндія станет повноправним членом НАТО вже завтра, 4 квітня, під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NRK.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що приєднання Фінляндії до Альянсу завершиться завтра.

Вступ країни до НАТО буде відзначено на церемонії у вівторок, де, серед іншого, буде піднято фінський прапор біля штаб-квартири Альянсу у Брюсселі.

"Це зробить Фінляндію безпечнішою, і це також зробить безпечнішою Швецію", - сказав Столтенберг на прес-конференції.

Додамо, що Швеція також подала заявку на членство, але Туреччина поки що не ратифікувала її. При цьому переговори між країнами тривають.

Оновлено

Завтра до Брюсселя прибуде президент Фінляндії Саулі Нііністе та візьме участь в офіційній церемонії приєднання країни до НАТО.

Фінляндія передасть на зберігання уряду США в Брюсселі документ про приєднання до Альянсу перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО.

Окрім президента Нііністе та міністра закордонних справ Пекки Гаавісто, у церемонії підняття прапора візьме участь міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен.

Нагадаємо, наприкінці березня парламент Туреччини ратифікував членство Фінляндії до НАТО. Після цього рішення затвердив президент Реджеп Тайіп Ердоган.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.