ua en ru

Європейська рада виділила 41 млн євро Молдові: куди підуть гроші

Європейська рада виділила 41 млн євро Молдові: куди підуть гроші Фото: Європейська рада виділила 41 млн євро Молдові (GettyImages)

Європейська рада виділила Молдові 41 млн євро терміном на 40 місяців. Допомога спрямована на кращий захист громадян Збройними силами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Європейської ради .

Рада фінансуватиме надання обладнання нелетальної дії у таких областях: мобільність, повітряне спостереження, радіоелектронна боротьба та матеріально-технічне забезпечення.

Допомога спрямована на те, щоб Збройні сили Республіки Молдова підвищили оперативну ефективність, прискорили дотримання стандартів ЄС та оперативну сумісність та, таким чином, краще захищали громадянське населення у кризових ситуаціях.

Також допомога спрямована на зміцнення потенціалу Республіки Молдова щодо її участі у військових місіях та операціях Загальної безпекової та оборонної політики ЄС (CSDP).

"ЄС зобов'язується надавати всю необхідну підтримку Молдові у вирішенні проблем, з якими вона стикається внаслідок агресивної війни Росії проти України, та зміцнювати життєстійкість, безпеку та стабільність країни перед дестабілізуючою діяльністю Росії", - написали на сайті Європейської ради.