ua en ru

У Ердогана заявили, що Росія відповідальна за затягування війни проти України

У Ердогана заявили, що Росія відповідальна за затягування війни проти України Фото: Ібрагім Калин, представник президента Туреччини (flickr by World Economic Forum)

Війна в Україні затягується через дії росіян, які продовжують постійні обстріли. Це ускладнює будь-які переговори.

Як повідомляє РБК-Україна, про це в інтерв'ю CNN Turk заявив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин.

Він розповів, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором Володимиром Путіним президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав обидві сторони до взаємного припинення вогню.

"Це свідчить про те, що війна на сьогодні має тенденцію до того, щоб зайти в глухий кут, і, як ми бачимо, жодна зі сторін не в змозі здобути вирішальну перемогу на полі бою. Але ми продовжимо працювати над припиненням вогню на полі бою, особливо довкола Запорізької атомної електростанції. Атомна електростанція - це найбільша загроза безпеці для всіх", - розповів Калин.

При цьому, реагуючи на рішення країни-агресора про "різдвяне перемир'я", він зазначив, що саме обстріли росіян затягують війну та ускладнюють будь-який діалог між РФ та Україною, тому Анкара розраховувала, що Україна також погодиться на припинення вогню і буде встановлене тривале перемир'я.

"Але ми продовжуватимемо повторювати ці заклики, розповідаючи про факти на місцях. Зараз жодна зі сторін не готова скласти зброю і сісти за стіл переговорів. І ми стурбовані тим, що побачимо подальшу ескалацію конфлікту в Україні протягом наступних кількох місяців", - додав Калин.