ua en ru

Щось удумали? Путін доручив Шойгу припинити вогонь на Різдво

Щось удумали? Путін доручив Шойгу припинити вогонь на Різдво Фото: російський диктатор Володимир Путін (Getty Images)

Російський диктатор Володимир Путін доручив міністру оборони РФ Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню на Різдво.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Так, Путін доручив запровадити з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню "по всій лінії бойового зіткнення у зоні СВО".

"З огляду на звернення найсвятішого патріарха Кирила, доручаю міністру оборони РФ ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні", - повідомили у пресслужбі Кремля.

При цьому диктатор закликав Україну також запровадити режим припинення вогню на Різдво.

"Виходячи з того, що в районах бойових дій проживає велика кількість громадян, які сповідують православ'я, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню та дати можливість їм відвідати служби у Різдвяний святвечір, а також у День Різдва Христового", - заявив Путін.

Оновлено (18:30)

Міністерство оборони РФ видало наказ про припинення вогню на Різдво.

"Відповідно до доручення президента до військ віддано вказівки ввести на 36 годин з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні", - йдеться в указі.

Нагадаємо, сьогодні патріарх Кирило закликав Росію та Україну припинити вогонь та встановити різдвяне перемир'я.

На заклик патріарха відреагував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він підкреслив, що заява РПЦ про "різдвяне перемир'я" є цинічною пасткою та елементом пропаганди.

Додамо, що сьогодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у розмові з Путіним заявив, що заклики до миру та діалогу мають бути підтримані одностороннім припиненням бойових дій та справедливим врегулюванням розбіжностей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.