ua en ru

Джонсон приїхав в Україну та зустрівся із Зеленським (фото, відео)

Джонсон приїхав в Україну та зустрівся із Зеленським (фото, відео) Фото: Борис Джонсон (Getty Images)

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сьогодні, 22 січня приїхав в Україну. Його помітили в Бучі Київської області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відео з Джонсоном, яке опублікували в мережі.

Оновлено 13:52. Зеленський зустрів Джонсона в Києві.

Відео глава держави Володимир Зеленський опублікував у мережі. Також на зустріч із Джонсоном прийшла низка українських посадовців.

"Вітаю в Києві справжнього друга України Бориса Джонсона і дякую за підтримку!" - написав Зеленський під відео.

Оновлено 14:26. Джонсон - "Залізний друг" прибув до Києва потягом, - "Укрзалізниця".

"Сьогодні вже вчетверте наші вагони доставили пана Джонсона до Києва, який дорогою запевнив, що не мав сумнівів у перемозі України ще до того, як це стало загальноєвропейським мейнстрімом, а британці зараз роблять усе можливе, щоб "Леопарди" все ж таки оселилися в українських степах", - повідомили в УЗ.

Джонсон приїхав в Україну та зустрівся із Зеленським (фото, відео)

Оновлено 14:08. В Бородянці підтвердили візит Джонсона

"Екс-прем’єр Великої Британії Джонсон відвідав Бородянку на Київщині та оглянув наслідки російських бомбардувань селища", - сказав в коментарі "Суспільному" в. о. селищного голови Бородянки Георгій Єрко.

Оновлено 14:03. Джонсон побував не лише у Бучі, а й в Бородянці.

Як повідомили журналісти телемарафону, він оглядав руйнування, які були скоєні росіянами під час окупації Київської області, цікавився тим, скільки людей загинуло під час окупації та яка кількість змогла повернутися в свої домівки після звільнення території.

Тим часом, як повідомляють ЗМІ, екс-прем'єр та великий друг України вже відвідав місце масового поховання жертв російського вторгнення в Бучі.

Подробиці візиту Джонсона поки що не відомі. Як написав радник голови МВС Антон Геращенко, екс-прем'єр Британії, який наразі не обіймає офіційної посади і "міг прибути з приватним візитом".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон планує подорож до України, під час якої він може зустрітися з президентом Володимиром Зеленським. Втім, попередньо дата його візиту озвучена не була.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.