ua en ru

Дуда підтвердив зустріч з Зеленським у Нью-Йорку

Дуда підтвердив зустріч з Зеленським у Нью-Йорку Фото: Анджей Дуда та Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Польщі Анджей Дуда підтвердив зустріч з українським лідером Володимиром Зеленським. Зустріч пройде у Нью-Йорку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на канцелярію Дуди в Twitter.

Як зазначили в офісі польського президента, серед інших тем переговорів буде імпорт українського зерна.

Дуда у коментарі для польського видання PAP заявив, що Варшава буде відстоювати свої інтереси у питанні імпорту та продажу зерна.

"Те, що воно (українське зерно, - ред.) продається у Польщі, абсолютно не в наших інтересах, це не в інтересах наших аграріїв. Ми повинні захищати свій ринок і ми це зробимо, намагаючись допомогти Україні", - сказав Дуда.

Що цьому передувало

Раніше у Польщі анонсували зустріч Дуди та Зеленського. Там заявили, що президенти зустрінуться найближчим часом.

Нагадаємо, наступного тижня, 19-25 вересня, світові лідери прибудуть до Нью-Йорка на Генасамблею ООН. Відомо, що президент України також поїде у США. За даними The Washington Post, Зеленський відвідає Вашингтон та виступить у Капітолії.

Проблеми з зерном

Як відомо, у травні 2023 року Євросоюз дозволив п'яти країнам, які межують з Україною, ввести заборону на продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку й насіння соняшнику на внутрішньому ринку.

Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина закликають ЄС продовжити заборону на імпорт українського зерна. При цьому Україна закликає скасувати обмеження.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.