ua en ru

В Донецьку під обстріл потрапив ринок на "Текстильнику": є загиблі та поранені

В Донецьку під обстріл потрапив ринок на "Текстильнику": є загиблі та поранені Фото: в Донецьку під обстріл потрапив ринок на "Текстильнику", є загиблі та поранені (Getty Images)

Донецьк опинився під обстрілом 21 січня. Під ударом – ринок на великому житловому мікрорайоні "Текстильник" у Кіровському районі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram "Новини Донбасу" та Telegram так званого "мера" Донецька Олексія Кулемзіна, "РИА Новости".

"На "Текстильнику" в окупованому Донецьку під обстріл потрапив ринок. Очевидці повідомляють про велику кількість загиблих та поранених", - повідомили "Новини Донбасу".

Зокрема, як повідомляють окупанти, внаслідок обстрілу Кіровського району у мікрорайоні Текстильник 8 загиблих.

"За попередніми даними, внаслідок варварського обстрілу Кіровського району у мікрорайоні Текстильник 8 загиблих", - написав в Telegram так званий "мер" Донецька Олексій Кулемзін.

При цьому загарбники вже встигли звинуватити в обстрілі ринку українських військових.

А в соцмережах показали відео моменту "прильоту" по ринку у Донецьку.

Кількість жертв зросла

Як пишуть російські ЗМІ з посиланням на дані ватажка окупантів так званої "ДНР" Дениса Пушиліна, кількість загиблих під час обстрілу ринку в донецькому мікрорайоні "Текстильник" збільшилася до 13, ще 10 постраждали.

Пізніше "РИА Новости", посилаючись на те саме джерело, повідомили про 25 загиблих та 20 постраждалих через обстріл Донецька.

Обстріли Донецька

Тимчасово окупований Донецьк часто перебуває під обстрілами. Окупанти самі атакують місто. Наприклад, 1 вересня 2023 року через атаку Донецька, захопленого російськими військами з 2014 року, постраждали понад 10 людей, а 6-річна дівчинка загинула. За кілька днів під обстріл у Донецьку потрапив центр міста.

Нагадаємо, 14 серпня минулого року повідомлялося про "приліт" по окупантах в районі заводу "Топаз".