ua en ru

На Донбассе завершили работы по обустройству КПВВ "Марьинка"

На Донбассе завершили работы по обустройству КПВВ "Марьинка" Иллюстративное фото (dpsu.gov.ua)

Обустройство КПВВ обошлось областному бюджету в 11,3 млн гривен

На Донбассе завершили работы по обустройству контрольно-пропускного пункта въезда-выезда (КПВВ) "Марьинка". Об этом в Facebook сообщил глава Донецкой областной военно-гражданской администрации Александр Куць.

По его словам, на КПВВ установили два зала ожидания (по одному на въезд и выезд), оборудовали их системами вентиляции, кондиционирования и обогрева, разместили информационные стенды и мониторы. Также залы ожидания обеспечили стабильным электроснабжением, построили скважину и подвели воду к санитарным модулям, установили навесы над пешеходными зонами и зонами прохождения автомобильного контроля, а также ограждение внутри КПВВ для разграничения движения автотранспорта от пешеходных дорожек.

Куць отметил, что обустройство КПВВ осуществили за счет областного бюджета - на это потратили 11,3 млн гривен. Кроме того, он добавил, что обслуживание пропускного пункта будет осуществляться за счет областных средств - "уже заключили соответствующий договор с местным коммунальным предприятием", резюмировал он.

Завершили роботи з облаштування контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду «Мар’їнка»

Завершили роботи з облаштування контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду «Мар’їнка». Встановили 2 зали очікування (по одному на в'їзд та виїзд), обладнали їх системами вентиляції, кондиціонування та обігріву, розмістили інформаційні стенди та монітори; забезпечили стабільне електропостачання; збудували свердловину та підвели воду до санітарних модулів (до речі, один з них адаптували під потреби людей з обмеженими фізичними можливостями); встановили навіси над пішхідними зонами та зонами проходження автомобільного контролю, а також огорожу всередині КПВВ для розмежування руху автотранспорту від пішохідних доріжок. Облаштування КПВВ здійснили коштом обласного бюджету - на це витратили 11,3 млн гривень. Крім того, обслуговування пропускного пункту також здійснюватиметься за рахунок обласних коштів - вже уклали відповідний договір з місцевим комунальним підприємством. КПВВ «Мар'їнка» - пілотний проект. Невдовзі подібним чином облаштуємо решту КПВВ, що діють на Донеччині, - «Новотроїцьке», «Гнутове» та «Майорськ». Сьогодні КПВВ «Мар'їнка» відвідала делегація Політичних директорів Міністерств закордонних справ країн об'єднання Бенілюкс. Наголосив, що лад на контрольно-пропускних пунктах ми наводимо з суто гуманітарною місією: хочемо забезпечити комфортне перебування людей на лінії розмежування - тих, хто її перетинає, і тих, хто забезпечує цей процес. Усі конструкції легко розбираються. Коли лінія розмежування пересунеться вперед - перенесемо і їх. Аж до державного кордону України з Російською Федерацією.

Опубліковано Олександр Куць Понеділок, 17 вересня 2018 р.

Напомним, ранее сообщалось, что боевики на Донбассе дали гарантии безопасности для проведения ремонта на ряде объектов.