ua en ru

На Донбасі завершили роботи з облаштування КПВВ "Маріїнка"

На Донбасі завершили роботи з облаштування КПВВ "Маріїнка" Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Облаштування КПВВ обійшлося обласному бюджету в 11,3 млн гривень

На Донбасі завершили роботи з облаштування контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Маріїнка". Про це Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

За його словами, на КПВВ встановили два зали очікування (по одному на в'їзд і виїзд), обладнали їх системами вентиляції, кондиціонування і обігріву, розмістили інформаційні стенди та монітори. Також зали очікування забезпечили стабільним електропостачанням, побудували свердловину і підвели воду до санітарних модулів, встановили навіси над пішохідними зонами та зонами проходження автомобільного контролю, а також огорожу всередині КПВВ для розмежування руху автотранспорту від пішохідних доріжок.

Куць зазначив, що облаштування КПВВ здійснили за рахунок обласного бюджету - на це витратили 11,3 млн гривень. Крім того, він додав, що обслуговування пропускного пункту буде здійснюватися за рахунок обласних коштів - вже уклали відповідний договір з місцевим комунальним підприємством.

Завершили роботи з облаштування контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду «мар'їнка»

Завершили роботи з облаштування контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду «мар'їнка». Встановили 2 зали очікування (по одному на в'в'їзд та виїзд), обладнали їх системами вентиляції, кондиціонування та обігріву, розмістили інформаційні стенди та монітори; забезпечили стабільне електропостачання; збудували свердловину та підвели воду до санітарних модулів (до речі, один з них адаптували під потреби людей з обмеженими фізичними можливостями); встановили навіси над пішхідними зонами та зонами проходження автомобільного контролю, а також огорожу всередині КПВВ для розмежування руху автотранспорту від пішохідних доріжок Облаштування КПВВ здійснили коштом обласного бюджету - на це витратили 11,3 млн гривень. Крім того, обслуговування пропускного пункту також здійснюватиметься за рахунок обласних коштів - вже уклали відповідний договір з місцевім комунальним підприємством. КПВВ «Мар'їнка» - пілотний проект. Невдовзі подібним чином облаштуємо решту КПВВ, що діють на Донеччині, - «Новотроїцьке», «Гнутове» та «Майорськ». Сьогодні КПВВ «Мар'їнка» відвідала делегація Політичних директорів Міністерств закордонних справ країн про'єднання Бенілюкс. Заявив, що лад на контрольно-пропускних пунктах ми наводимо з суто гуманітарною місією: хочемо забезпечити комфортне перебування людей на лінії розмежування - тих, хто її перетинає, і тих, хто забезпечує цей процес. Усі конструкції легко розбираються. Коли лінія розмежування пересунеться вперед - перенесемо і їх. Аж до державного кордону України з Російською Федерацією.

Опубліковано Олександр Куць Понеділок, 17 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики на Донбасі дали гарантії безпеки для проведення ремонту на ряді об'єктів.