ua en ru

Домашній прозорий холодець, який вийде у кожного: покроковий рецепт

Домашній прозорий холодець, який вийде у кожного: покроковий рецепт Рецепт домашнього прозорого холодцю (фото: Getty Images)

Хочете приготувати ідеальний прозорий холодець у домашніх умовах? Цей покроковий рецепт допоможе отримати насичену страву без зайвого жиру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Смачно та гарно вдома".

Прозорий холодець вдома: простий рецепт

Інгредієнти:

  • м'ясо - 1 кг
  • вода - 1 літр
  • перець горошком
  • лавровий лист
  • сіль - до смаку
  • цибуля - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • часник - 1-2 зубчики

Зокрема, якщо у вас більше м'яса, то подвоюйте список продуктів.

Спосіб приготування

М'ясо розріжте на невеликі шматки, щоб вони помістились у каструлю. Залийте водою та залиште на 2-3 години, щоб воно вимочилось.

Знову залийте чистою водою та поставте на вогонь. Як тільки вода закипить, то злийте її і налийте нову. Цей спосіб допомагає досягти прозорого бульйону.

Важливо, що бульйон для холодцю не має кипіти, а лише повільно варитись 6-8 годин. Кришкою також не варто накривати.

Домашній прозорий холодець, який вийде у кожного: покроковий рецептПриготування холодцю (фото: кадр з відео)

Після 2 годин варіння додайте спеції, цілу цибулю та моркву.

В кінці дістаньте м'ясо та віддаліть усі кістки. Наріжте м'ясо та викладіть на тарілки. Також у кожну тарілку натріть часник.

Рідину процідіть через сито та марлю. Залийте тарілки рідиною, додайте овочі і поставте в холодильник на застигання.

Домашній прозорий холодець, який вийде у кожного: покроковий рецептРецепт прозорого холодцю (фото: кадр з відео)