ua en ru

Долар та євро дешевшають: свіжий курс в обмінних пунктах

Долар та євро дешевшають: свіжий курс в обмінних пунктах Фото: курс долара впав на 15 копійок (Віталій Носач, РБК-Україна)

Курс долара в обмінних пунктах України продовжує знижуватись. Єдина європейська валюта також подешевшала.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані моніторингу ринку.

На ранок 16 січня середній курс продажу долара в Україні впав на 15 копійок до 38,75 гривень, курс євро впав на 15 копійок до 42,55 гривень.

В обмінних пунктах купують долар у середньому по 38,25 гривні, євро по 41,85 гривні.

На міжбанку курс сьогодні перебуває на рівні 37,90-37,95 грн/долар (купівля-продаж) – зростання на 4 копійки порівняно із закриттям у попередній день.

Офіційний курс

Національний банк України (НБУ) трохи підвищив курс долара. Однак долар, як і раніше, перебуває на рівні кінця грудня минулого року.

Офіційний курс на 16 січня 2024 року встановлено на такому рівні: 37,8641 грн. за 1 долар (+0,0255 грн). Курс євро становитиме 41,4763 гривень за 1 євро (+0,0884 грн).

Ситуація на ринку

Курс долара значно знизився протягом останнього тижня і впав нижче за 38 гривень на міжбанку. Офіційний курс знизився до показників кінця грудня минулого року.

Причиною стало зменшення дефіциту валюти на міжбанку, через що НБУ скоротив продаж доларів. Відповідно, на готівковому ринку курс упав нижче 39 гривень.

Як повідомив РБК-Україна Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку ,на цьому тижні можна розраховувати на те, що ринок повернеться до трендів грудня, суть яких полягає в поступовому наближенні курсів міжбанку та готівкового ринку та створенні передумов до єдиного курсу валют.