Яєчня в поєднанні з авокадо стає не лише ситним сніданком, а й джерелом клітковини, яка підтримує травлення та дає довше відчуття ситості. Така страва ідеально підходить для сніданку.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Забезпечує кишківник клітковиною
Міністерство сільського господарства США повідомляє, що авокадо добре відоме своїм корисним для серця вмістом жирів, але воно також досить багате на клітковину.
Лише половина авокадо містить від 4 до 5 г клітковини. Вона не тільки сприяє безперебійному травленню, але й підтримує здоровіший кишковий мікробіом.
Ці корисні кишкові мікроби зменшують запалення та захищають від хронічних захворювань.
Підтримує здоров'я серця
Авокадо - це найкращий варіант для серця, оскільки воно багате як на клітковину, так і на корисні для серця мононенасичені жири. Обидва ці поживні речовини пов’язані з кращими показниками холестерину.
Стабілізує рівень цукру в крові
В журналі Academy of Nutrition and Dietetics йдеться, що стабільний рівень цукру в крові може бути корисним для всіх, а не лише для людей з діабетом. Тому важливо додавати до сніданку продукти з високим вмістом клітковини, такі як авокадо.
Після їжі клітковина уповільнює перетравлення вуглеводів, тому рівень цукру в крові підвищується набагато стабільніше, що краще для рівня енергії та метаболічного здоров'я.
Насичує поживними речовинами
Національні інститути охорони здоров'я повідомляє, що авокадо є гарним джерелом калію, який необхідний для функціонування м’язів та регулювання артеріального тиску.
Вони також містять фолат, який відіграє ключову роль у синтезі ДНК, утворенні еритроцитів та обміні білків.
Ось кілька практичних порад, як зробити поєднання авокадо та яєчні ще смачнішим:
Вас може зацікавити: