Хочете зробити смак курячого бульйону кращим? Додайте до свого улюбленого росолу два несподівані інгредієнти, які геніально підсилять його смак та поживну цінність.
Що саме треба додати до першої страви, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.
У кожного є свій перевірений рецепт цієї першої страви, але основа завжди однакова: м'ясо з кісткою, овочі та улюблені спеції. Навіть якщо ви обожнюєте традиційну версію, спробуйте щось нове.
Наступного разу, коли готуватимете його, збагатіть страву шматочком імбиру та паличкою кориці. Такі добавки більше асоціюються з випічкою або чаєм, але ми запевняємо, що в супі вони розкриються просто чудово.
Кориця відома своїми бактерицидними та протизапальними властивостями. Вона також полегшує нудоту, допомагає знизити кров'яний тиск і стабілізувати рівень цукру в крові, підтримує роботу серцево-судинної системи. Крім того, кориця покращує травлення та прискорює обмін речовин, що особливо цінно для тих, хто стежить за вагою.
Імбир також допоможе подбати про здоров'я серця, сприятиме схудненню та боротиметься з деякими мікробами. Він має потужну протизапальну дію, яка широко використовується в традиційній та сучасній медицині. Може зменшувати набряки та допомагати людям із запаленням суглобів, особливо колінного.
Багато залежить від ваших смакових уподобань. Варто також використовувати велику кількість різноманітних овочів: моркву, петрушку, селеру, цибулю.
Цікавою ідеєю є використання для приготування бульйону шматочка печінки (яловичини або курки). Вона додасть бульйону насиченого смаку та додаткових поживних речовин, зокрема заліза.
Вас може зацікавити: