ua en ru

У Дніпрі пролунали вибухи. Працює ППО

У Дніпрі пролунали вибухи. Працює ППО Фото: вибухи у Дніпрі пролунали 24 червня, в області працює ППО (Getty Images)

У Дніпрі почулися звуки вибухів у ніч проти 24 червня, на тлі оголошеної масштабної повітряної тривоги. В області працює протиповітряна оборона по ворожих цілях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне" та командування Повітряних сил ЗСУ у Telegram.

Звуки вибухів пролунали близько 02.40. Приблизно за годину до цього у місті та області залунали сигнали повітряної тривоги.

У командуванні Повітряних сил заявили, що в Дніпропетровській області працює ППО. Також військові попереджали про загрозу ворожих атак із використанням ударних дронів та ракет.

Також мешканців Дніпропетровської області закликали не ігнорувати повітряну тривогу, залишатися в укриттях та дотримуватись правил "двох стін".

Атака РФ по Україні вночі 24 червня

У ніч проти 24 червня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога. Як заявили у Повітряних силах, з території РФ з акваторії Каспійського моря ворожою авіацією були запущені крилаті ракети Х-101/555 по Україні, і розрахунковий час входження їх у повітряний простір нашої країни – о 02.20.

Нагадаємо, що раніше у п'ятницю були оголошені чотири повітряні тривоги за день, крайня - близько 23:00, при цьому тривала вона не довго.Крім того, у Повітряних силах повідомляли про пуск крилатих ракет.

Перед цим, під час російської повітряної атаки по Україні вночі на 22 червня, загарбники запустили 3 крилатих ракети Х-22, 3 балістичні ракети "Кинжал" і 4 дрони-камікадзе "Шахед". Силам ППО ЗСУ вдалося збити 3 ворожі дрони.