ua en ru

В деокупованому Лимані вже знайшли 60 тіл загиблих

В деокупованому Лимані вже знайшли 60 тіл загиблих Фото: В деокупованому Лимані вже знайшли 60 тіл загиблих (GettyImages)

У звільненому Лимані (Донецька область) правоохоронцям вже вдалося знайти тіла 60 загиблих осіб. Наразі триває процес ідентифікації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку МВС України.

"В Лимані ми виявили 60 тіл загиблих, з них на сьогодні змогли ідентифікувати 31 людину. Цей процестриває", - заявив очільник МВС України Денис Монастирський.

За його словами, найбільше, що вражає майже в кожному місті, куди після деокупації заходять наші підрозділи - це місця поховань.

"Емоції людей були непростими, тому що вони прожили багато місяців під окупацією і не розуміли, наскільки надовго повернулася українська влада. Зараз люди отримали практично всі послуги. Це стосується поновлення документів, які були знищені чи втрачені", - додав міністр.

Монастирський додав, що практично кожен десятий будинок в Лимані зруйнований вщент, а половину будинків суттєво пошкоджено, світла, тепла в місті немає.

Найгострішим питанням він називає розмінування, оскільки забрудненість вибухонебезпечними предметами територій є серйозною перешкодою для відновлення діяльності всіх органів влади та життя людей у місті.