ua en ru

Данілов про підготовку РФ провокації на Курській АЕС: ми не маємо до цього жодного стосунку

Данілов про підготовку РФ провокації на Курській АЕС: ми не маємо до цього жодного стосунку Фото: секретар РНБО України Олексій Данілов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна не має жодного відношення до планів Російської Федерації влаштувати провокацію на Курській атомній електростанції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря РНБО України Олексія Данілова в ефірі національного телемарафону.

"Я не знаю, якими треба бути хворими для того, щоб робити провокації на своїй атомній станції", - сказав він.

Данілов підкреслив, що Україна не виключає будь-якого розвитку подій, проте до цього вона не має жодного відношення.

"Ми не вбиваємо їхніх дітей, на відміну від них. Якщо є атаки наших ЗСУ, то це виключно об’єкти військового призначення", - пояснив секретар РНБО.

Данілов ще раз пояснив, що Україна не атакує жодні цивільні об’єкти, школи, лікарні, та дитячі садочки.

Провокація на Курській АЕС

Сьогодні стало відомо, що російські війська готують провокацію на Курській атомній електростанції й вже розробили план евакуації населення на випадок радіоактивного забруднення.

За даними підпілля, в Курської області триває підготовка до евакуації з зони ймовірного радіоактивного забруднення, на випадок аварії на АЕС. Для цього місцевій владі поставили завдання створити транспортний реєстр.

Загалом евакуювати планують від 21 до 57 тисяч осіб, при тому, що населення області понад 1 млн осіб, а самого Курська - 435 тисяч.

Ситуація у сусідній Брянській області РФ

Брянська область є прикордонною областю Росії, яка межує одразу з двома областями України - із Сумською та Чернігівською. Російська сторона часто тут влаштовує провокації на кордоні з Україною.

Наприкінці травня в Брянській області РФ за версією росіян нібито сталася низка "тривожних подій". Там дрон "атакував" автомобіль Міноборони РФ, а так звана "українська ДРГ" нібито намагалася зробити прорив.