ua en ru

Данілов назвав Путіна "бункерним щуром" і пообіцяв відповідь за масову атаку по Україні

Данілов назвав Путіна "бункерним щуром" і пообіцяв відповідь за масову атаку по Україні Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав російського диктатора Володимира Путіна "бункерним щуром" та запевнив, що відповідь за масований удар по Україні 29 грудня не забариться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Facebook.

"Все це справа бункерного щура, який своїми руками риє власну могилу, прийнявши рішення напасти на Україну, яка врешті-решт його і поховає. Ми будемо боротися стільки скільки це буде необхідно, поки – #RussiaDie", - написав він.

Данілов також запевнив, що за Дніпро, Одесу, Львів, Харків і Київ - відповідь не забариться.

"З холодною ненавистю і гарячим серцем зустрічаємо цей день. Ракетні судомини тимчасово існуючої росії мають і матимуть прямо протилежний ефект, ніж очікують кремлівські покидьки, але вони ніколи не розуміли і вже ніколи не зрозуміють України", - додав голова РНБО.

П'ять пунктів

Він також назвав п'ять головних моментів, які ймовірно стануть головною "мантрою" кожного українця особливо після сьогоднішньої масованої атаки по країні. А саме:

  • ще більша ненависть до Росії і росіян, які з тваринною покірністю підтримують рашистський режим - вони вороги, назавжди;
  • максималізація неприйняття всього, що пов’язано з російськістю - культури, мови, традицій. Країною, яка вбиває дітей і обирає "військовими" цілями пологові будинки;
  • недопущення розмов і дій у напрямі будь-яких компромісів з країною-недобитком, гнійливим шматком недоімперії;
  • кристалізація ідеї і руху Національного спротиву - #RussiaMustDie!;
  • остаточне знищення можливості існування будь-яких проросійських рухів в Україні.

Обстріл України

Російські війська влаштували масовану атаку по Україні вранці у п'ятницю, 29 грудня. "Прильоти" були зафіксовані у Києві та області, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Львові, Конотопі, Одесі, Одесі, яка напередодні ввечері зазнала ще й атаки дронів. Почалися пожежі у будинках, зокрема багатоповерхівках. Загалом РФ запустила по Україны майже 160 ракет різних типів, крім "Калібрів". Зокрема, в небі над Києвом було збито понад 30 ворожих цілей. За останніми даними через атаку загинули 18 людей. Поранення отримали 132 особи.