ua en ru

Не дамо владі зачистити місцеве самоврядування під егідою викликів воєнного часу, - Геращенко

Не дамо владі зачистити місцеве самоврядування під егідою викликів воєнного часу, - Геращенко Фото: Верховна рада (Віталій Носач, РБК Україна)

Влада має зосередитися на вирішенні проблеми укриттів та інших проблем воєнного часу, за які несе відповідальність, а не намагатися знищити місцеве самоврядування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook народного депутата Ірини Геращенко.

"Ми не дамо владі знищити місцеве самоврядування і зачистити його під егідою викликів воєнного часу. Як зачистили і знищили вже свободу слова", - заявила Геращенко.

Вона наголосила, що повномасштабне вторгнення підняло багато проблем, які потребують реакції центральної влади і корегування бюджетної, соціальної та гуманітарної політики.

"Якщо хочеться поговорити про готовність столиці до війни, то давайте поговоримо про підготовку країни до війни в комплексі. Чи ще не на часі? До місцевої влади є питання, без сумніву, але точно не більше, аніж до центральної", - додала вона.

Трагедія біля укриття в Києві

Нагадаємо, вночі 1 червня російські військові здійснили обстріл Києва за допомогою балістичних ракет "Іскандер". Сили ППО змогли збити всі повітряні цілі, однак уламки від ракет все ж впали на столицю.

Через це у Деснянському районі загинули троє людей - дві жінки та дитина.Вони прямували до укриття в поліклініці, однак так і не змогли туди потрапити, тому що вхідні двері до укриття були зачинені.

Поліція вже затримала трьох чиновників та охоронця, що можливо причетні до загибелі людей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.