ua en ru

CNN заявив про відкриття КПП "Рафах" для виходу іноземців та поранених із Сектору Газа

CNN заявив про відкриття КПП "Рафах" для виходу іноземців та поранених із Сектору Газа Ілюстративне фото (Getty Images)

Прикордонний пункт "Рафах" знову відкрили, щоб дозволити іноземним громадянам і пораненим палестинцям вибратися із Сектора Гази до Єгипту після того, як його закрили у вихідні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Рафах" - єдиний прикордонний пункт у Газі, не контрольований Ізраїлем, який закрив свої контрольно-пропускні пункти на цій території минулого місяця. Минулого тижня вдалося досягти прориву в дозволі на виїзд через "Рафах" власників іноземних паспортів і групи тяжкопоранених цивільних осіб.

Однак у вихідні дні пропускний пункт був тимчасово закритий після ізраїльського авіаудару по машині швидкої допомоги Палестинського Червоного Півмісяця.

За словами журналіста CNN, у понеділок перед тим, як пораненим палестинцям дозволили перетнути кордон, біля кордону вишикувалися машини швидкої допомоги єгипетського Червоного Півмісяця, чекаючи, коли їх доправлять до лікарень.

Наземна операція ЦАХАЛ у Газі

7 жовтня бойовики організації ХАМАС влаштували масштабне вторгнення до Ізраїлю. Під час нападу вони вбивали, а також викрадали військових та цивільних мешканців. Після цього Ізраїль оголосив початок операції "Залізні мечі" та почав регулярно обстрілювати цілі у Секторі Газа.

27 жовтня ізраїльська армія почала посилено атакувати Газу. Також в Армії оборони Ізраїлю заявили про розширення наземної операції.

31 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив початок проведення третьої фази військової операції проти угруповання ХАМАС. Вона передбачає розширення наземного проникнення у Сектор Газа.

Сьогодні ООН заявив, що жоден іноземець чи палестинець із подвійним громадянством не зміг залишити Сектор Газа у вихідні. Це сталося після того, як ХАМАС звинуватив Ізраїль у зриві угоди, яка дозволяла іноземцям залишити обложену територію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.