ua en ru

Чи запускала Росія цієї ночі балістичні ракети: що кажуть у Повітряних силах

Чи запускала Росія цієї ночі балістичні ракети: що кажуть у Повітряних силах Фото: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (armyinform com ua)

Повітряні сили ЗСУ поки не підтверджують використання Росією балістичних ракет під час сьогоднішньої нічної атаки. Проте не виключають, що це могло статися.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Він підтвердив, що на півдні України сили протиповітряної оборони збили 12 дронів-камікадзе ворога. Повітряне командування "Центр" цієї ночі ліквідувало 6 "Шахедів" та один російський розвідувальний безпілотник.

При цьому Ігнат поки не підтверджує використання Росією балістичних ракет.

"Вночі була активність і ворожої авіації, також літав літак МіГ-31, також була загроза застосування балістичного озброєння. Наразі ми не можемо підтвердити, що саме було воно застосовано, немає фактів "прильоту". Однак не виключається, що може бути. Тому інформація, яка є на даний час - ми не підтверджуємо застосування балістики", - сказав речник.

За словами Ігната, фахівцям потрібен час для встановлення точної інформації.

Нагадаємо, цієї ночі Росія атакувала Україну 24 дронами-камікадзе. Сили ППО збили 18 "Шахедів".

Влада Києва повідомила, що у районі столиці збили всі ворожі цілі. КМВА наголосила, що ворог запустив дрони та, ймовірно, ракети балістичного типу.

Після нічної атаки у різних районах Києва знайшли до 10 уламків збитих цілей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.