ua en ru

Не країна з демократією. Глава МЗС Німеччини висловилася про можливість падіння режиму Путіна

Не країна з демократією. Глава МЗС Німеччини висловилася про можливість падіння режиму Путіна Фото: голова МЗС Німеччини Анналена Бербок (Getty Images)

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок розповіла, чи можливе падіння режиму російського диктатора Володимира Путіна в найближчому майбутньому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра виданню Bild.

На запитання, чи може вона уявити собі, що режим Путіна впаде в найближчому майбутньому, Бербок відповіла: "Не уявляю. Ситуація саме така. Ми не знаємо, коли закінчиться ця війна. Ми не знаємо, що станеться в Росії. Тому що ми маємо справу не з країною, яка є демократичною, як ми".

Конфлікт між Міноборони РФ та ФСБ

Інформація про конфлікт і своєрідне змагання між Федеральною службою безпеки (ФСБ) і Міністерством оборони РФ триває вже давно. І зараз однією з причин цього протистояння є війна, яку розв'язала Росія проти України і тепер намагається втримати свої позиції на тлі контрнаступу ЗСУ.

Свідченням цих баталій став, зокрема, "витік" до мережі секретних документів Пентагону. Де серед іншого йшлося, що між ФСБ та Міноборони є конфлікт через приховування правдивої інформації про втрати росіян на полі бою.

Внутрішня боротьба між російськими відомствами, відповідальними за різні аспекти війни, стала однією з причин того, чому Кремль від "Києва за три дні" до більш ніж року повномасштабної війни не зміг забезпечити собі перемоги на полі бою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.