ua en ru

Чи є наслідки для енергосистеми після нічних атак по Одеській області: відповідь "Укренерго"

Чи є наслідки для енергосистеми після нічних атак по Одеській області: відповідь "Укренерго" Фото: чи є наслідки для енергосистеми після нічних атак по Одеській області (Getty Images)

Нічні удари Росія безпілотниками по Одеській області не мали наслідки для енергосистеми. Виробництво електроенергії забезпечує потребу споживачів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Укренерго".

"Нічна атака росіян безпілотниками на Одещину не мала наслідків для енергосистеми та не призвела до необхідності обмеження споживання. Виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів", - пише пресслужба.

Наразі продовжується експорт електроенергії у Словаччину, Польщу та у Молдову. Також зі Словаччини продовжується незначний імпорт.

"Працюють всі види генерації. Продовжується водопілля. Гідроелектростанції "Укргідроенерго" працюють упродовж всієї доби і для мінімізації наслідків повені проводять контрольовані скиди води на Дніпрі та Дністрі", - додає "Укренерго".

Наразі складна ситуація з енергопостачанням залишається вздовж лінії фронту, оскільки ворог вчора вдарив по розподільчій мережі в Донецькій області.

"Відновлення енергосистеми триває. Ремонтні бригади працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак, пріоритетом залишається відновлення надійності живлення", - відзначає пресслужба.