ua en ru

Буданов про контрнаступ: це скоро почнеться, у нас вже є необхідний мінімум зброї

Буданов про контрнаступ: це скоро почнеться, у нас вже є необхідний мінімум зброї Фото: керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна має необхідний мінімум озброєнь, аби розпочати контрнаступ. Однак, щоб витіснити окупантів з нашої території, необхідно більше зброї, зокрема західні винищувачі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова в інтерв'ю японському телеканалу NHK.

"Багато мирних жителів все ще перебувають під російською окупацією, і часу більше не можна втрачати. У нас вже є необхідний мінімум озброєнь. Можу лише сказати, що це незабаром розпочнеться (контрнаступ, - ред.)", - сказав Буданов.

Водночас він зазначив, що для того, щоб звільнити нашу територію від окупантів, необхідно більше зброї. Зокрема це стосується західних винищувачів.

"Ми повинні вибити Росію з нашої території. Ми повинні використати всі наші сили та засоби для досягнення цієї мети. Нам потрібні великі запаси зброї та боєприпасів для успішного продовження операції", - наголосив Буданов.

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готує дуже важливі контрнаступальні дії, але для їх початку потрібно ще трохи часу.

Крім того, Зеленський говорив, що контрнаступ розпочнеться, як тільки Україна отримає мінімум, з яким зможе вирватися вперед.

Секретар РНБО Олексій Данілов, він зазначив, що контрнаступів може бути кілька, а військові дії будуть продовжуватися доти, доки ВСУ не звільнять усі захоплені РФ території.

Раніше аналогічну думку висловлював і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, недоречно думати про майбутній український контрнаступ як про останній. Якщо не вдасться звільнити усі території, ЗСУ готуватимуться до наступної операції.