ua en ru

Бої за Бахмут. В ЗСУ розповіли про нове просування довкола міста

Бої за Бахмут. В ЗСУ розповіли про нове просування довкола міста Фото: речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий (Арміяinform com ua)

Речник Сил оборони України Східного напрямку полковник Сергій Череватий повідомив, що українські військові продовжують боронити Бахмутський напрямок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сухопутних військ.

За його словами, Сили оборони України на Бахмутському напрямку продовжують штурмувати позиції ворога і просуваються вперед. Сам Бахмут залишається нескореним та є однією з найгарячіших локацій на Східному фронті російсько-української війни.

"Сили оборони України продовжують штурмові дії вздовж каналу Сіверський Донець-Донбас та у напрямку населених пунктів Богданівка, Ягідне, Сакко і Ванцетті, де просунулися на відстань від 250 до 1100 метрів", - розповів Череватий.

Він зауважив, що ворог чинить спротив та усіма можливими силами і засобами намагається втримати раніше зайняті позиції. Росіяни застосували бойову авіацію, завдавали ударів з артилерії різних калібрів та реактивних систем залпового вогню 357 разів, відбулося 16 бойових зіткнень.

Просування під Бахмутом

Кілька тижнів тому українські військові та офіційні особи почали заявляти про те, що відтіснили росіян на окремих ділянках фронту під Бахмутом. Таким чином, вони планують взяти в часткове оточення солдатів ворога, які знаходяться всередині міста.

Нагадаємо, після того, як засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розпочав виведення своїх найманців з населеного пункту, українські військові на якийсь час припинили своє просування, оскільки виконували інші бойові завдання.

В останні дні, за словами представників Міноборони та українських військових, просування у районі міста відновилося. При цьому прокремлівські пропагандисти почали активно розповсюджувати фейки про початок українського контрнаступу.