ua en ru

Боррель приїхав до Києва: перші деталі візиту

Боррель приїхав до Києва: перші деталі візиту Фото: глава європейської дипломатії Жозеп Боррель (Віталій Носач, РБК-Україна)

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель сьогодні, 6 лютого приїхав до Києва. Раніше він анонсував свій візит.

Що відомо про візит Борреля - читайте в матеріалі РБК-Україна нижче.

Боррель в Києві: що відомо

(Оновлено 11:47). Боррель підтвердив, що прибув до Києва

Зауважмо, що це вже його четвертий візит до Києва з початку повномасштабного вторгнення Росії.

"Повернувся до Києва...Тут, щоб обговорити з нашими українськими друзями непохитну підтримку ЄС з боку України - у військовій частині, у фінансовій частині нового механізму в Україні, а також щодо шляху реформування ЄС", - написав Боррель та оприлюднив фото.

Боррель приїхав до Києва: перші деталі візиту

Фото: Боррель в Києві (twitter.com/JosepBorrellF)

____

"Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель прибув цього вівторка до столиці України - Києва", - написало ABC News.

Зазначено, що дипломат під час візиту підтвердить довгострокову військову підтримку України з боку міжнародної спільноти.

Окрім Боррелля до української столиці прибув і його спеціальний радник, дипломат Закі Лайді. Візит він підтвердив фотографією у мережі.

Боррель приїхав до Києва: перші деталі візиту

Фото: спеціальний радник Борреля теж у Києві (twitter.com/ZakiLaidi)

Анонсований візит

Зазначимо, що перед поїздкою до України глава європейської дипломатії зупинявся в Польщі, де обговорив "всі форми підтримки" Києва. Про це він розповів на спільній з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

Йдеться, зокрема, про військову, фінансову, відновлювальну, а також заходи проти РФ та використання її заморожених активів.

Окрім цього Боррель нагадав, що ЄС має і надалі підтримувати Україну всіма можливими засобами, зокрема шляхом подальшого нарощування постачання боєприпасів.

Зокрема, він висловив думку, що припинення постачання Європейським Союзом озброєння іншим країнам є найефективнішим способом збільшити постачання боєприпасів Києву.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.