ua en ru

Біля штабу армії РФ у Ростові чути стрільбу та вибухи. У місцевих паніка

Біля штабу армії РФ у Ростові чути стрільбу та вибухи. У місцевих паніка Фото: біля штабу армії РФ у Ростові чути стрільбу та вибухи (росЗМІ)

Жителі російського Ростова-на-Дону чули звуки стрільби та вибухів поруч з оборонними об'єктами південного воєнного округа. Вранці "вагнерівці" оголосили про захоплення штабу армії РФ у місті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Медузу".

На опублікованих в соцмережах фото та відо можна помітити, як місцеві жителі в паніці тікають з району де розташовано штаб. Однак чи є потраждалі - наразі не відомо. Також відсутня інформація щодо причини вибуху.

Окрім цього на виїздах з міста утворились затори. .жителі міста поспішають залишити його через конфлікт бійців ЧВК "Вагнера" та регулярної армії РФ.

Що цьому передувало

Нагадаємо, між власником ПВК "Вагнера" та міністром оборони РФ Сергієм Шойгу декілька місяців триває конфлікт. Пригожин звинувачує Міноборони РФ у поразках в Україні.

Навесні він заявив, що буде виводити своїх бойовиків з Бахмута через нібито брак боєприпасів. У червні "вагнерівці" справді вийшли з Бахмуту, на позиціях їх замінила регулярна армія.

Вчора конфлікт між Пригожиним та керівництвом РФ загострився. Ватажок заявив, що війська РФ нібито вдарили по тилу його найманців у Ростові. Він заявив, що збирається "йти на Москву", але почав з Ростова.

Після опівночі Пригожин анонсував, що його війська вже перетнули державні кордони і зараз рухаються по Ростовській області, а зранку "вагнерівці" зайняли військові об'єкти у Ростові.

РБК-Україна пояснило, як Пригожин "піднявся" на війні в Україні та кинув виклик Путіну - читайте про це у нашому матеріалі.

Про все, що наразі відбувається у Росії читайте в текстовій онлайн-трансляції РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.