ua en ru

Білий дім закликав Туреччину та Угорщину ратифікувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

Білий дім закликав Туреччину та Угорщину ратифікувати вступ Фінляндії та Швеції до НАТО Фото: радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван (Getty Images)

Сполучені Штати закликали Туреччину та Угорщину якнайшвидше ратифікувати протоколи про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО.

Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNBC.

"Ми закликаємо Туреччину швидко ратифікувати протоколи про приєднання Швеції", - заявив він.

Салліван додав, що Угорщина також має працювати над завершенням свого процесу ратифікації протоколів як для Фінляндії, так і для Швеції без зволікання.

Водночас Білий дім привітав рішення президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана схвалити вступ Фінляндії до альянсу.

"Швеція і Фінляндія - сильні, здібні партнери, що поділяють цінності НАТО, які зміцнять Альянс і зроблять свій внесок у європейську безпеку. Сполучені Штати вважають, що обидві країни мають стати членами НАТО якнайшвидше", - наголосив Салліван.

Нагадаємо, що сьогодні Туреччина ухвалила рішення розпочати процес ратифікації у парламенті прийняття Фінляндії до НАТО.

Угорщина вирішила проголосувати за членство Фінляндії до НАТО вже 27 березня. Питання ратифікації заявки Швеції на вступ до Альянсу розглядатимуться пізніше.

Раніше в МЗС Туреччини зазначали, що Анкара може розглянути заявку Фінляндії на вступ до НАТО окремо від Швеції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.