ua en ru

"Бездоганно і символічно". Подоляк відреагував на обіцянку Німеччини заарештувати Путіна

"Бездоганно і символічно". Подоляк відреагував на обіцянку Німеччини заарештувати Путіна Фото: радник голови Офісу президента Михайло Подоляк (Віталій Носач, РБК-Україна)

Обіцянка Мін'юсту Німеччини арештувати російського диктатора Володимира Путіна, як тільки він ступить на німецьку землю, дуже символічна та важлива для України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника голови Офісу президента Михайла Подоляка в Twitter.

"Бездоганно. Міжнародний ордер слід виконувати. І дуже символічно, що саме Німеччина першою жорстко розставила акценти: у разі появи "підозрюваного Путіна В.В." у їхній юрисдикції він буде негайно заарештований. За організацію масового викрадення та брутального насильства над українськими дітьми", - зазначив він.

Нагадаємо, міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн заявив, що правоохоронні органи відразу арештують Володимира Путіна, якщо він приїде на німецьку територію.

Він зазначив, що ордер на арешт російського диктатора виконають оперативно за вказівкою Міжнародного кримінального суду.

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна у рамках справи про депортацію українських дітей з тимчасово окупованих територій.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.