ua en ru

У Бердянську підірвали житло місцевого колаборанта

У Бердянську підірвали житло місцевого колаборанта Фото: у Бердянську підірвали житло колаборанта Сергія Гиренка (Getty Images)

В окупованому Бердянську Запорізької області нещодавно підірвали житло колаборанта Сергія Гиренка. Він після початку повномасштабного вторгнення добровільно перейшов на бік ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Бердянськ Сьогодні".

"За наявною у нас інформацією, наслідками нещодавнього вибуху в мікрорайоні Колонія, який чув Бердянськ, стало знищення житла одного з місцевих колаборантів", - йдеться у повідомленні.

За даними ЗМІ, окупанти патрулюють мікрорайон, де стався вибух, та намагаються приховати його наслідки.

Відомо, що до повномасштабної війни зрадник Гиренко працював у Бердянському виконкомі на посаді спеціаліста відділу інформаційно-комунікаційних ресурсів. Після захоплення Бердянська він одним із перших перейшов на бік окупантів та агітував колег теж підтримати росіян, а також погрожував і здавав своїх.

У Бердянську підірвали житло місцевого колаборанта

Фото: у Бердянську підірвали житло колаборанта Гиренка (t.me/brdVP)

"Саме за його доносами відбувались арешти працівників мерії із подальшим схилянням до роботи в окупаційній адміністрації. Крім того, він "іменем Росії" та нової влади брав участь у примусі приватних підприємств міста до співпраці з окупантами", - зазначають місцеві ЗМІ.

Родина зрадника теж підтримала РФ та агітувала за так званий "референдум".

Навесні минулого року проти Гиренка було порушено справу за ч. 5 ст. 111-1 ККУ (державна зрада).

Нагадаємо, ввечері 17 березня в окупованому Бердянську пролунали вибухи.

Також зазначимо, що суд оголосив вирок гауляйтеру Бердянська Олександру Сауленку. Його засудили до 15 років за ґратами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.