ua en ru

У Байдена бачать прогрес у переговорах про максимальний борг США

У Байдена бачать прогрес у переговорах про максимальний борг США Фото: команда президента США повідомляє про прогрес у переговорах щодо недопущення дефолту (Getty Images)

Представники команди американського президента Джо Байдена заявили, що учасники переговорів від Демократичної партії домагаються "стійкого прогресу" у переговорах з республіканцями щодо можливості запобігання дефолту США.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами офіційних осіб, Байден проінформували про переговори з помічниками спікера Палати представників Республіканської партії Кевіна Маккарті, коли американський лідер перебував 19 травня в Японії, куди прибув на саміт G7.

"Команда президента повідомила йому, що спостерігається стійкий прогрес", - сказав один із чиновників, який побажав залишитися невідомим.

Байден доручив своїй команді "продовжувати наполягати" на двопартійній угоді та "ясно дав зрозуміти", що необхідно захищати основні програми "для працьовитих американців та економічний прогрес останніх двох років, оскільки переговори виходять на просунуту стадію", - повідомив він.

Так, президент Штатів, як і раніше, упевнений, що Конгрес вживе необхідних заходів, щоб уникнути дефолту, додав чиновник.

Зазначається, що Байден скоротив свою поїздку до Азії, і тепер планує повернутися до Штатів у неділю, щоб завершити переговори.

Тим часом радник Білого дому Стів Ріккетті, директор з бюджету Шаланда Янг та радник із законодавства Луїза Террелл ведуть обговорення для адміністрації.