ua en ru

Байден провів переговори з Зеленським

Байден провів переговори з Зеленським Фото: президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський (колаж РБК-Україна)

У вівторок, 4 жовтня, президент США Джо Байден провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським.

Як передає РБК-Україна, про це повідомляє CNN з посиланням на неназваного представника Білого дому.

Деталі телефонної розмови двох президентів поки що не розкрили.

При цьому, як зазначає CNN, переговори відбулися перед можливим анонсом нового пакету військової допомоги для України від США, який, зокрема, передбачає передачу бійцям ЗСУ 4 РСЗВ HIMARS.

Оновлено 19:50

У Білому домі підтвердили телефонні переговори між Байденом та Зеленським.

За інформацією відомства, під час переговорів Байден запевнив, що його країна ніколи не визнає спроб анексії українських територій Росією і продовжуватиме підтримувати Україну.

"Президент Байден також підтвердив незмінну готовність Сполучених Штатів забезпечити сувору ціну будь-якій фізичній, юридичній особі чи країні, які надають підтримку російської анексії", - розповідають у Білому домі.

У переговорах президент США згадав і "зернову угоду" та заявив про необхідність продовжити термін її дії. Також він звернув увагу на зусилля США щодо згуртування світу навколо боротьби України проти країни-агресора.

В обговореннях брала участь віце-президент США Камала Гарріс.