ua en ru

Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на 2,5 млрд доларів

Байден анонсував новий пакет допомоги Україні на 2,5 млрд доларів Фото: президент США Джо Байден (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна отримає від США новий пакет військової допомоги на суму 2,5 млрд доларів. Він буде включати боєприпаси та засоби для захисту неба над Україною.

Про це заявив президент США Джо Байден на брифінгу з Володимиром Зеленський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не кажу зараз про додаткову допомогу на 2,5 млрд, яка ще буде оголошена від США на підтримку України сьогодні, коли я буду говорити про новий пакет. Там буде додатково боєприпаси для HIMARS, додаткові системи, що дозволять захистити український народ від бомбардувань", - сказав американський лідер.

Байден також перерахував зобов'язання щодо постачання озброєнь в Україну: понад 700 танків, тисячі броньованих машин, тисяча артилерійських систем, понад 2 млн артснарядів тощо.

"Пізніше цього тижня ми оголосимо про додаткові санкції проти еліт та компаній, які намагаються ухилитися від російської військової машини або заповнити її", - додав президент США.

Лідер зазначив, що завдяки двопартійній підтримці у Конгресі, цього тижня США виділять мільярди бюджетної допомоги, щоб допомогти у забезпеченні базових послуг для українських громадян.

Нагадаємо, сьогодні до Києва прибув президент США Джо Байден. За даними ЗМІ, американський лідер та президент України Володимир Зеленський обговорили можливе постачання далекобійної зброї.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.