ua en ru

В Австрії проросійські депутати покинули зал парламенту під час звернення Зеленського

В Австрії проросійські депутати покинули зал парламенту під час звернення Зеленського Фото: президент України Володимир Зеленський (Getty Images)

Президент України Володимир Зеленський сьогодні звернувся до парламенту Австрії. Проросійські депутати покинули зал під час виступу глави держави.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Зеленський звернувся до нижньої палати австрійського парламенту по відеозв'язку. Він подякував Австрії за гуманітарну допомогу та закликав надати допомогу з розмінування.

Депутати від проросійської ультраправої Партії свободи (FPO) до виступу президента України заявляли, що проігнорують звернення. Парламентарі були присутні на початку звернення, а потім вийшли з зали засідань. Вони залишили на своїх столах невеликі плакати логотипом партії та написами "простір для нейтралітету" і "простір для миру".

Варто зазначити, що Австрія дотримується політики нейтралітету. Тому країна, хоч політично і підтримує Україну, проте не може надавати військову допомогу.

З п’яти партій у парламенті проросійська FPO є третьою за кількістю місць у нижній палаті.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Австрія не може використовувати нейтралітет як виправданням для надання допомоги. Він закликав надавати українським військам нелетальної допомоги.

Також зазначимо, що Австрія зобов'язалася арештувати Володимира Путіна, якщо він прибуде до країни.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.