ua en ru

Австрія продовжила дію посвідчень для біженців з України

Австрія продовжила дію посвідчень для біженців з України Фото: Австрія продовжила дію посвідчень для біженців з України (facebook.com innenministerium)

Австрія автоматично продовжила дію посвідчень тимчасового захисту для громадян України.

"Шукачам притулку, які знайшли прихисток в Австрії, автоматично продовжують дію посвідчення вимушено переміщеної особи", - повідомили в Мінреінтеграції.

За їх даними, відповідний орган в Австрії відправить нове посвідчення рекомендованим листом за місцем реєстрації особи.

Проте в міністерстві попередили, що у випадку, якщо на момент доставки нікого не буде вдома, лист передадуть на зберігання у найближче поштове відділення.

"Якщо ви не можете забрати лист із поштового відділення у зазначений строк, зверніться до Федерального відомства з питань імміграції та притулку", - додали в Мінреінтеграції.

Нагадаємо, раніше уряд Італії продовжив термін тимчасового захисту українських біженців до 3 березня 2023 року. Загалом від початку війни до країни прибули 170 тисяч українців.

Також ми писали, що Норвегія автоматично подовжила на рік дію посвідок на проживання для українців, що оформили в країні тимчасовий захист.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.