ua en ru

Атаки "Шахедів". Стало відомо, чому дрони не збивають під час руху вздовж Дніпра

Атаки "Шахедів". Стало відомо, чому дрони не збивають під час руху вздовж Дніпра Фото: стало відомо, чому дрони не збивають під час руху вздовж Дніпра (Getty Images)

Російські війська під час повітряних атак запускають іранські "Шахеди" вночі вздовж річки Дніпро. Оскільки таким чином дрони важче виявити радіолокаційно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спікера командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі "Українського радіо".

"Дрон-камікадзе - це баражуючий боєприпас, артилерійський снаряд вагою бойової частини до 40 кг. Він має крила, фюзеляж, двигун, гвинт, злітає з катапульти і летить туди, куди його спрямували оператори. У цій конструкції є електроніка, яка має GPS-навігацію, навіть декілька: якщо заглушать одну, то працюватиме інша. Дрони програмуються на певні маршрути, летять по супутниковому зв’язку", - розповів Ігнат.

Він нагадав, що під час останніх атак 45 і 39 дронів - усі були знищені.

"Летять дрони по руслу Дніпра, основна мета - це столиця. Два повітряні командування "Схід" та "Південь" знищили певну кількість дронів, деяких на шляху до столиці збили винищувачі, а більшу частину знищено на підступах до Києва. Київська зенітно-ракетна бригада попрацювала доволі успішно", - зазначив Ігнат.

На уточнююче питання, чому дрони не збивають під час руху вздовж Дніпра, він відповів, що "радіолокаційно вони стають менш видимими, що ближче притискаються до землІ".

"Хочеш жити - притискаєшся нижче. Радіолокаційна антена, що виявляє ціль, не буде її бачити, якщо ціль летить нижче рівня антени", - пояснив Ігнат.

Нагадаємо, як раніше розповіли у Повітряних силах, українські захисники за перші дві доби нового року знищили вже 84 дрони, які запустили російські війська.

Нагадаємо, також там оцінили, чи може Росія щоночі атакувати Україну дронами.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.