ua en ru

Атака дронів на Київ: сили ППО знищили близько десяти повітряних цілей

Атака дронів на Київ: сили ППО знищили близько десяти повітряних цілей Фото: ППО збила над Києвом близько десятка ворожих цілей (GettyImages)

Сьогодні вночі під час атаки дронів на Київ сили та засоби протиповітряної оборони знищили близько десятка ворожих цілей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на КМВА в Telegram.

За попередніми даними Київської міської військової адміністрації, Росія знову застосувала баражуючі боєприпаси типу Shahed для атаки на столицю. Безпілотники були запущені багатьма групами і заходили на Київ з різних напрямків, водночас постійно змінюючи вектори руху за маршрутом.

"Силами та засобами ППО на території Києва та на підступах до міста було уражено близько десятка ворожих цілей", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в місті не зафіксовано постраждалих чи критичних руйнувань.

Атака дронів 18 листопада

Ввечері 18 листопада росіяни знову атакували Україну з повітря, застосувавши дрони-камікадзе. Спочатку повітряну тривогу було оголошено в Києві та низці областей. Пізніше в столиці її скасували, але майже одразу Повітряні сили повідомили ще і про ракетну небезпеку.

Відомо, що під час першої тривоги в Київській області також працювали сили ППО.

А в ніч на 18 листопада у Києві та низці областей також двічі лунала повітряна тривога через загрозу дронів. Росіяни випустили 38 "Шахедів", але сили ППО збили 29 з них.