ua en ru

Аналітики ISW заявили, що попри заяву Путіна у РФ продовжується мобілізація

Аналітики ISW заявили, що попри заяву Путіна у РФ продовжується мобілізація Фото: У РФ продовжується мобілізація під виглядом формування добровольчих батальйонів (Getty Images)

Міноборони РФ продовжує приховану мобілізацію під виглядом формування добровольчих підрозділів, не зважаючи на заяву Володимира Путіна про закінчення призову резервістів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що російські чиновники в республіці Карелія та Кабардино-Балкарській республіці все ще виписують повістки про мобілізацію.

"Військові центри отримали наказ продовжити набір добровольців на контрактну службу. Добровольцями можуть бути як чоловіки зі знятою судимістю, так і чоловіки будь-якого віку та стану здоров'я, незважаючи на офіційний статус інваліда", - мовиться у звіті ISW.

Фахівці припускають, що воєнкоми продовжуватимуть таємну мобілізаційну роботу, паралельно формуючи добровольчі підрозділи.

Мобілізовані сплять на вулиці та голодують

Російські військові продовжували стикатися з проблемами розміщення новомобілізованих. Призвані не проходять ніяких навчань, а натомість хворіють, голодують і сплять на вулицях. Також частими є випадки хуліганства серед них.

ійськова поліція РФ звернулася до МВС Росії за допомогою у наведенні порядку після того, як понад 350 п’яних і безладно мобілізованих прибули на вокзал у Бєлгородській області", - розповідають в Інституті вивчення війни.

Окрім цього, додають аналітики, Росія продовжує стикатися з соціальною реакцією через проведення часткової мобілізації.

"Мобілізовані продовжили протести в Ульяновську через відсутність обіцяних виплат. Соціальна реакція лише посилюватиметься, оскільки російські чиновники, швидше за все, не виконають обіцянок, даних громадськості під час часткової мобілізації", - підсумували в ISW.