Картопляне пюре - класична страва, яку можна приготувати не лише смачно, а й корисно. Правильний вибір сорту картоплі, мінімальна кількість масла та додавання овочів чи молочних продуктів допомагають зберегти вітаміни та зробити текстуру ніжною.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Сорт картоплі, яку ви використовуєте під час приготування, впливає на те, наскільки поживним буде пюре. Ось найпопулярніші з сортів:
Традиційне картопляне пюре для своєї кремовості готується з використанням вершкового масла, молока або жирних вершків. Але якщо ви хочете зменшити кількість насичених жирів або калорій у своїй страві, спробуйте:
Можна використовувати рослинний жир, такий як оливкова олія, замість вершкового масла, що може бути корисним для здоров'я серця.
Цвітна капуста на пару добре поєднується з картоплею, може допомогти зменшити загальний вміст калорій і додає страві більше вітаміну С, вітаміну К, фолієвої кислоти та клітковини.
Для початку спробуйте суміш цвітної капусти та картоплі у співвідношенні 50/50 або змінюйте, доки не досягнете бажаного смаку та текстури.
Сіль підсилює смак картоплі, але надмірне вживання може бути проблемою для здоров'я деяких людей. Один зі способів зменшити споживання солі - це вживати більше свіжих трав або спецій.
Зокрема, можна додати у пюре:
Трави та спеції можна додавати до картоплі під час розминання або посипати їх безпосередньо перед подачею. Вони додають смаку, кольору та багато інших корисних властивостей.
Вас може зацікавити: